ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΓΙΑΛΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 

Μακρύ Γιαλός

Βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Ιεράπετρας και 33 νοτίως της Σητείας πάνω στον νότιο οδικό άξονα Σητείας-Ιεράπετρας. Είναι γνωστό τουριστικό θέρετρο στο Λυβικό πέλαγος, κοντά στο χωριό Ανάληψη.

 TEL. 2843 052281

ALLIOTIKO RESTAURANT

Υλικά φρέσκα από τη Κρητική Γη

Λαχταριστά εδέσματα μαγειρεμένα σπιτικά και με μεράκι.

Φαγητά υψηλής διατροφικής αξίας

Περίοπτη θέση έχει το περίφημο αντικριστό.

Ο Μακρύ Γιαλός ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, αλλά τώρα πια έχει γίνει ένα πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο εξαιτίας και της ζεστής τοπικής φιλοξενίας. Το χωριό διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και είναι ιδανικό γι’ αυτούς που αναζητούν ησυχία και γραφικότητα στις διακοπές τους.


Το όνομα Μακρύ Γιαλός προέρχεται από την μεγάλη αμμώδη παραλία που υπάρχει εκεί. Τα κρυστάλλινα και ρηχά νερά της οποίας είναι ιδανικά για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν πολλές ταβέρνες για όλα τα γούστα, ενώ το λιμανάκι παραμένει το πιο γραφικό κομμάτι του χωριού. Από αυτό το λιμάνι υπάρχει πλοιάριο το οποίο κάθε πρωί μεταφέρει επισκέπτες στο πανέμορφο Κουφονήσι και επιστρέφει το απόγευμα. Ο Μακρύ Γιαλός έχει πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, θαλάσσια σπορ και προσελκύει επισκέπτες όλων των ηλικιών.

 Από τον Μακρύ Γιαλό μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Μοναστήρι του Καψά.

 Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως μια Μινωϊκή έπαυλη καθώς και μια έπαυλη Ρωμαϊκής περιόδου.

 

Αλλα τουριστικά θέρετρα στην ίδια περιοχή είναι ο Κουτσουράς, ο Μαύρος Κόλυμπος και τα Αχλιά.

 

Μερικά χαρακτηριστικά ακόμα..

1. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης οι κάτοικοι του απολαμβάνουν δύο τουλάχιστον ώρες ημερησίως περισσότερη ηλιοφάνεια σε σχέση με άλλες περιοχές.

 



2.Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο κατά δύο μήνες.

 

3. Δυνατότητα απόλαυσης της θάλασσας ανεξάρτητα από την ισχύ και την φορά των ανέμων αφού δεν δημιουργείται έντονος κυματισμός για να προβληματίζει τους λουόμενους.

 

4. Η θάλασσα είναι ασφαλής και για τα μικρά παιδιά ,λόγω του μικρού βάθους ακόμα και σε αρκετά μεγάλη απόσταση από την ακτή,κάνοντας τις οικογενειακές διακοπές ακόμα πιο ευχάριστες.

 

5. Ποικιλία τοπίου. Ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη για θαλάσσιες εξερευνήσεις και φυσιολατρικούς περίπατους.

 



6. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μεταξύ πλήρης ξεκούρασης και ηρεμίας ή ανάπτυξη έντονης δραστηριότητας και άσκησης.




7. Πλούσια χλωρίδα και σπάνια πανίδα.Η περιοχή φημίζεται για τη μεγάλη ποικιλία σε φυτά, δένδρα και σπάνια ζώα.